Mechanisch Engineer

Sector: Constructie / Ontwerp
Niveau:
Plaats: Dordrecht
Solliciteer

Beschrijving

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever heeft al meer dan 80 jaar een reputatie hoog te houden als het gaat om ontwerp, fabricage en verkoop van onder andere meetinstrumenten. Deze opdrachtgever is wereldwijd actief in meer dan 40 landen. Gedreven door innovatie is zij ??n van de voornaamste producenten in deze industrie. Er werken momenteel 350 medewerkers. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van magnetische inductieve en ultrasone flowmeters.

Functieomschrijving

Voor deze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een mechanisch engineer.

Als mechanisch engineer ben je dagelijks verantwoordelijk voor het ontwikkelen van mechanische constructies op elke schaal: van micro-onderdelen in ultrasone transducers tot buisonderdelen van 3 meter grote flowmeters. Deze onderdelen en meters worden in serie of massa geproduceerd, maar ook op specifieke klantenwens aangepast. In dit werk komen alle aspecten van (fijn)mechanisch construeren aan bod: vorm en functie, sterkte (dynamisch en statisch), elektrische eigenschappen, chemische eigenschappen, explosieveiligheid, industrieel ontwerp. De gebruikte tools zijn Solid Works, Matlab, Ansys, etc. Om het vak goed te leren is een inwerktraject nodig om alle taken en toepassingen beter te leren kennen en zo kan natuurlijk worden gegroeid naar een complexe en verantwoordelijke taak binnen het team van ontwikkelaars. Gebruikelijke gereedschappen voor stuklijst- en productiebeheersing worden ook toegepast, zoals Keytech, ERP en change proposal tools. Kortom: een technische baan voor mechanisch engineer die houdt van fijnmechanica en doorgroeimogelijkheden zoekt.

Onderstaand tref je je voornaamste verantwoordelijkheden binnen deze functie:

  • aanpassen van de bestaande ontwerpen van transducers ten behoeve van de specials die worden geproduceerd. Deze transducers zetten de elektrische signalen om in geluid;
  • het integreren van nieuw ontwikkelde deelstukken;
  • het begeleiden van de productie voor specials vanuit ontwikkeling;
  • het aanpassen van de productiedocumentatie;
  • het uittekenen van de aanpassingen met behulp van Solid Works;
  • het uitvoeren van mechanische sterkteberekeningen met behulp van Ansys.


Terug naar overzicht

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren